Conditii de calatorie

GUVERNUL ROMANIEI, PRIN MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE  ESTE AUTORITATEA COMPETENTA IN ACEST DOMENIU.

Reprezentanta Patriarhiei Ortodoxe Romane din Statul Israel doreste sa va ofere, prin aceasta pagina, un ghid prin intermediul caruia sa va puteti informa corect pe paginile web ale autoritatilor cu competente legate de demersul dumneavoastra de a calatori in Israel.

ATENTIE! SFATURILE NOASTRE LEGATE DE CALATORIA DUMNEAVOASTRA NU POT CONTRAZICE INFORMATIILE SI COMUNICARILE AUTORITATILOR COMPETENTE!

Turistii/pelerinii, cetateni romani, care calatoresc cu pasaport romanesc valabil, NU au nevoie sa obtina viza turistica de la Ambasada Statului Israel din Bucuresti, 

In conformitate cu reglementarile actuale, cetatenii romani primesc viza turistica de intrare pe teritoriul Statului Israel la punctul de frontiera prin care acestia intra pe teritoriul Statului Israel, astfel, turistii/pelerinii romani care intra in Israel prin Aeroportul Tel-Aviv Yafo "Ben Gurion", vor primi viza turistica direct de la punctul de trecere al frontierei situat pe aeroport, perioada de sedere in scopt turistic fiind de maxim 90 de zile.

Pentru calatoria in Israel, va recomandam:

 • sa va documentati in privinta conditiilor de intrare pe teritoriul Statului Israel consultand site-ul Ambasadei Statului Israel la Bucuresti
 • sa va documentati in privinta recomandarilor Ministerului Afacerilor Externe legate de calatoria cetatenilor romani pe teritoriul altor state.
 • sa cititi aici regelementarile generale (pentru turisti/pelerini) legate de procedurile vamale la granita Statului Israel, sau aici pentru reglementarile detaliate pentru fiecare caz in parte.
 • sa calatoriti prin intermediul grupurilor organizate de agentiile de turism, asa cum este Agentia de Pelerinaj Basilica Travel, care va faciliteaza o calatorie cu riscuri reduse si cu posibilitatea de a beneficia de un pret bun al calatoriei prin comparatie cu o calatorie pe cont propriu.
 • sa verificati valabilitatea pasaportului cu care calatoriti astfel incat sa fie valabil cel putin 6 luni de la data la care intentionati sa iesiti de pe teritoriul Statului Israel.
 • sa aveti asigurare medicala pentru perioada calatoriei, valabila pentru Statul Israel, pe care sa o puteti prezenta la solicitarea autoritatilor acestui stat (sunt situatii in care autoritatile de frontiera va pot solicita acest document in vederea eliberarii vizei de intrare).
 • sa respectati reglementarea care prevede ca cetatenii romani care calatoresc cu scop turistic in Israel, sunt obligati sa aiba bilete de calatorie valabile dus-intors, pe care sa le poata prezenta autoritatilor de frontiera la solicitarea acestora.
 • sa puteti prezenta autoritatilor de frontiera documentele prin care sa indicati locul unde veti fi cazat in perioada vizitei si banii cu care va veti sustine calatoria, mai ales pentru situatia in care alegeti sa calatoriti pe cont propriu.
 • sa respectati legile Statului Israel, sa nu calatoriti cu intentia de a munci ilegal.
 • sa respectati avertizarile transmise de Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei cu privire la cetatenii romani care calatoresc in zona.
 • sa fiti in cunostinta de cauza ca autoritatile de frontiera ale Statului Israel nu sunt obligate sa va acorde viza turistica, in acest sens fiind necesar sa respectati conditiile de calatorie si sa puteti prezenta documentele de calatorie mentionate mai sus (bilete de avion, documente de cazare, bani de cheltuiala, asigurare medicala, etc.).
 • sa aveti la dumneavoastra contactele Ambasadei Romaniei la Tel Aviv pentru situatii de urgenta.
 • sa pastrati pe toata perioada calatoriei tichetul (alb-albastru) cu cod de bare in cuprinsul caruia sunt mentionate datele referitoare la perioada in care aveti viza turistica valabila pe teritoriul Statului Israel.

 

REPREZENTANTA PATRIARHIEI ROMANE LA LOCURILE SFINTE