Orasul a mai fost numit si Cetatea Domnului (Referinta biblica: Matei 9,1). Aici se pot vizita ruinele sinagogii din calcar alb, ridicata pe locul unde Mantuitorul a predicat si ruinele casei soacrei Sfantului Petru. Tot aici, in afara sitului arheologic, se poate vizita si Biserica ortodoxa “Sfantul Gheorghe”, unde crestinii pot vedea o pictura de o deosebita frumusete reprezentand Judecata de Apoi (aici preotul insotitor poate face o paralela intre aceasta scena si cea reprezentata in Biserica catolica a Bunei vestiri din Nazaret).
Ce a ramas astazi din orasul Capernaum, este un sit arheologic ce cuprinde ruinele sinagogii precum si a numeroase case situate langa aceasta. Pe ruinele casei soacrei Sf. Petru s-a ridicat o Biserica romano-catolica.
La poarta se afla o statuie de bronz a Sf. Petru tinand in mana o cheie si avand la picioare un peste. Explicatie: Petru a venit din randul unor pescari, tine in maini cheile Imparatiei cerurilor, iar pestele este simbolul crestinismului, cuvantul ihtis (peste) indicand faptul ca Iisus Hristos este Mantuitorul.